Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за задните спирачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за задните спирачки

Честита нова година на всички и безаварийно каране през новата 2009 г. Имам един въпрос за задните ми спирачки когато запаля колата и тръгна на някъде първите няколко натискания на спирачките се чува едно триене от зад не свирене а триене нали знаете kогато феродото свърши какво триене се чува . Обаче когато покарам малко и се оправя.Някой можели да ми даде съвет какъв е проблема дали трябва да сменям челюстите или проблема е някаде друг.

Предварително ви благодаря
    Last edited by konstantin; d.m.y г., 21:59.
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Сега на студено опъваш ли ръчната като гасиш колата щото ако ти е замръзнала от там идва проблема
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

И аз това си помислих ама ръчна не използвам дори и през лятото . И сега незнам какво да правя дали да сменям феродото или може да се е замарсило и така да харка в началото .

Comment

Без да отвориш барабана няма как да разбереш какво е
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Да днес ще го отворя да видя за какво става дума

Comment

Току що отворих барабаните на задните гуми всичко изглежда нормално . Феродото е около 3 до 4 мм. изглежда добре не е напукано , не е омаслено имаше малко сажди но това е нормално почистих ги затворих барабаните изпробвах и пак се чува едно триене в началото и после се оправя . Възможно ли е феродото да се е втвардило сас времето и затова да се чува това триене .

Comment

Преди половин година имах същия проблем с накладки Ferodo. Ако феродото е прегрявано - материала се "опича" и става доста по-лъскав и твърд. В тоя случай спира малко по-зле, а и износва повече дисковете.

Иначе същото може да се получи и като сложиш нови накладки, но след 5-600 км "утихват".

Ако при теб е првия случай - смени ги с някакви по-читави. Аз съм доволен от Steinhof - за около 35 лв. комплекта. От Ferodo не съм доволен, но вероятно все попадам на ментета или накладките са модели от най-евтиния клас.
              Last edited by Skip_01; d.m.y г., 22:07.

Comment

Първоначално публикувано от Skip_01 Покажи съобщение
                Преди половин година имах същия проблем с накладки Ferodo. Ако феродото е прегрявано - материала се "опича" и става доста по-лъскав и твърд. В тоя случай спира малко по-зле, а и износва повече дисковете.

Иначе същото може да се получи и като сложиш нови накладки, но след 5-600 км "утихват".

Ако при теб е првия случай - смени ги с някакви по-читави. Аз съм доволен от Steinhof - за около 35 лв. комплекта. От Ferodo не съм доволен, но вероятно все попадам на ментета или накладките са модели от най-евтиния клас.
                Колега аз досега винаги съм карал с Ferodo и нямам никакви ядове ... Нито свири, нито стърже и си спира перфектно. Така, че колега явно ти попадаш на някакви ментета.
                146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Може да е от самия спирачен механизъм да не се връща нормално и да задържа накладките!
                  146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Working...
                  X